Dr. Kerekes Fanni webkikötője
A szájhigiénés boltok varázslatos világa

A szájhigiénés boltok varázslatos világa

Kedves Fognyűgvőim!
A következő néhány napban én leszek Mátyás király. Inkognitóban bejárom azt a néhány helyet a városban, amelyek kizárólag fogápolási termékek árusítására szakosodtak. Sokszor kérdezitek hol lehet fogközkefét, vagy fogszabályzóhoz viaszt venni, esetleg úgy, hogy valaki segít is választani. Ezért arra gondoltam az általános:

  • menj a patikába,
  • hipermarketbe,
  • drogáriába választ megpróbálom kibővíteni.

Nyugalom, egyik hely sem szponzorál (:(), így elfogulatlanul írom soraim.

Első felfedezőutam a Fogpatika nevű boltba vezetett. Belépve két eladó hölgy fogadott, mosolyogva. Pedig kint hideg volt és sötét, kócos is voltam, és csütörtök este van. Az egyikük kezében biztató módon egy ismerős könyv, de nem a szürke néhány árnyalatáról szól, ez bizony az egyetemi tanulmányaimból ismerős borító. Piros pont. A bolt gyönyörű, már-már zavarbaejtően szép. Még design szék is van. Mindent árulnak, nem tudok olyat kérni, ami nincs. Jó, a design szék nem eladó. Ám a fogápolási termékek autópálya szélességű skáláját tartják, mi több, mindenről tudják is, hogy micsoda, sőt szívesen elmondják. Kaptam színes szagos prospektust is. Ha lennének csillagaim, akkor dobnék rájuk ötből ötöt. (nem a Halálcsillagból:))
Íme a link, ha van kedvetek Nektek is benézni:

http://fogpatika.hu/

Második felderítő hadjáratom az Alleeba indult, és kivételesen nem a téli akciók vezéreltek, szemellenzővel haladtam végig a sorokon. Egészen a Profimed bolt bejáratáig. Egy bevásárlóközpontban lévő bolt nyilván nem lehet olyan kellemes, mint a korábban felfedezett Bazilikával szemközti intézmény, gondoltam én. Tévedtem. Pici, kicsit rózsaszín, de vigyórgós fogas logó és kedves fogadtatás várt. Ismét nem árultam el végzettségemet, csak kérdeztem olyan butaságokat, amiket csak ki tudtam találni. Az eladó hölgy roppant vidám volt a harmadik buta kérdés után is, nem lankadt, sőt magától ajánlott további hasznos kiegészítőket. Ekkor sikerült egy kicsit lefagynom, olyat ajánlott, amit nem ismertem, szóval kedves fogszabályzós sorstársaim és pacienseim, van bizony olyan fogselyem, ami tekercsben superfloss. Ha valaki nem értené, annak szivesen kifejtem privát üzenetben. Szóval egy null a helynek, megint tanultam valamit. Mi pedig gazdagabbak vagyunk egy remek szájhigiénés hellyel, a budai oldalon.

http://www.profimed.hu/

A szájhigiénés boltokat végigjáró keresztespók hadjáratom ezennel végéhez is ért. Az utolsó ilyen jellegü bolt a listámon, a Fogtündér Patika a Szentkirályi utca 40-ben tiszavirág életü létezése után sajnos bezárt. A Facebookon még megtalálható a kezdeményezés, az utolsó bejegyzések alapján webshopként még üzemelnek.
Addig is hajrá a másik két létesítménynek, panaszra így sem lehet okunk, hiszen a Duna mindkét oldalán találni belölük egyet-egyet központi helyen.

http://www.fogtunderpatika.hu

 

További Cikkek